Monster Crab sau Monster Crap

In urma cu aproximativ o saptamana am avut o sesiune de pescuit de 96h pe Lacul Varlaam – sectorul A – stand A6, cea mai „de succes” sesiune in deja 3 ani de pescuit pe acest lac deosebit.

Desi nu aveam mari sperante, din cauza faptului ca, odata cu incalzirea apei, pe Varlaam crapii sunt din ce in ce mai mofturosi si mai greu de pacalit, partida ce urma avea sa imi demonstreze contrariul.
Contrar perioadei (am inceput pescuitul pe o vreme caniculara, 32-33 grade C), am ales sa plasez toate monturile pe zone tari si cu apa adanca (2,5m/3,2m/3,5m) ceea ce s-a dovedit in final a fi alegerea cea mai inspirata, in conditiile in care temperatura de afara s-a schimbat brusc dupa numai 24h de la startul sesiunii.

Nada folosita in aceasta partida a constat in boiliesuri 20mm pe mix Tournament WLC Carp, o gama de boiliesuri Monster Crab & Belachan pe care atat eu cat si colegii mei o testam pe diferite lacuri (cu rezultate foarte bune) si pe care speram sa o comercializam in cel mai scurt timp posibil, boiliesuri Red Squid 20mm ( cu care reusisem o sesiune memorabila in aprilie si cu care stiam ca nu gresesc) si un mix de seminte fierte (porumb, grau,etc.).

Ca idee, nadirea a constat intr-un saculet solubil cu 5-7 boiliesuri, taiate in jumatate, inca 10-15 boiliesuri pe langa montura si dupa caz, 1-2 palete de seminte in imediata apropiere a balizelor. La carlig am folosit cu succes combinatia snowman compus dintr-un boilies de carlig de 16 mm si un pop-up de 11 mm (ananas sau pruna cu piper), un singur boilies de 20 mm sau 2 boiliesuri de 16 mm.

Capturile au inceput sa apara la cateva ore de la plantare. Am inceput cu un amur de 17-18 kg, un crap pe care il puteti vedea in galeria foto de 18,6 kg si alti crapi intre 13-16 kg. Surprinzator, toti pestii au fost capturati pe timpul zilei.

In urmatoarea zi, ajutat de localizare, nada, ploaie, directia si intensitatea vantului (parca toate plantele s-au aliniat), dupa o serie de „ciortani” cu greutati ~ 15kg, a urmat punctul culminant al partidei. 3 trasaturi finalizate cu 3 pesti de peste 20 kg. Primul a cantarit 22,1 kg si reprezenta recordul meu personal.

Adrenalina m-a facut sa replantez imediat montura iar la… o ora distanta aveam un alt crap impecabil in saltea: un nou record ! 23 kg.

Lectia invatata, o luam de la capat. Replantez si astept. Urmatoarea trasatura, care a fost la o distanta de aproximativ 12 ore (cum am spus si mai sus, nu am avut nici macar o trasatura pe timp de noapte) este finalizata cu ultimul crap de peste 20 kg al partidei. Mai exact 20,3 kg si pentru mine personal, cel mai frumos peste al partidei.


In orele ramase, trasaturile au mai scazut in intensitate, desi am mai avut parte de 2 dublu drilluri, pestii capturati avand greutati pana in 17 kg.

Pana la urmatoarea „aventura”, va doresc FIR INTINS !

Cristian Pinzaru, membru al echipei WLC Carp

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *