Nada de primavara

nada_momitor

La inceputul sezonului, partidele realizate sunt scurte si trebuie sa avem un randament cat mai bun, astfel sa avem parte de cateva trasaturi.

Apa este destul de rece, iar nada pe care o realizam trebuie sa lucreze perfect in apa pentru a atrage crapii care si asa sunt destul de amortiti. Momitoarele sunt poate cea mai buna alegere iar pentru asta trebuie sa avem o nada cat mai corect realizata.

Fie ca folosim nada pe baza de faina de peste sau doar formata dintr-un mix de fainuri si cereale, groundbait-ul trebuie sa se lege bine dar sa se si desfaca progresiv pe sustrat si nu la impactul cu apa.

Un momitor cu o nada bine legata se va desface progresiv pe substrat

Legarea – pentru ca apa are o temperatura scazuta, intre 6-9 grade, atunci omogenizarea cu o astfel de apa va fi destul de greoaie. Recomandarea noastra este sa folositi apa fierbinte. Fie incalzita pe malul apei fie adusa intr-un termos. Cerealele se vor umfla si fainurile se vor lega perfect chiar si fara folosirea unui aditiv pe baza de sirop de porumb. Totusi, pentru un aport mai mare de zaharuri, putem amesteca siropul de porumb cu apa calda.

Aport nutritiv – pe langa apa calda, o suplimentare de lichid nutritiv este binevenita si ajuta atat la o aromare mai buna cat si la o dispersie pe masura. Lichidele nutritive WLC Carp contin un amestec de aroma, csl, aminoacizi, cat si alte extracte naturale de calitate.

Granulatie – majoritatea nadelor pentru momitor din portofoliul nostru contin o granulatie destul de mare prin folosirea peletelor, semintelor si altor particule de dimensiuni medii. Nadele Crap Tournament si Cteno Tournament sunt singurele cu o gramulatie mai mica, care poate fi ajustata prin adaugarea peletelor, altor seminte preparate sau chiar a viermusilor, care sunt extrem de apreciati in perioada rece.

Saculeti PVA – sunt importanti pe toata perioada anului, insa primavara devreme, rolul lor devine si mai insemnat. Acestia trebuie sa fie cat mai aerisiti si sa contine elemente care sa aiba o atractie rapida. Noi recomandam sa amestecati niste Nada Momitor ( in cazul de fata Nada Miere) pentru o parte de praf si putin Amestec Saculet Miere pentru o granulatie mai mare, plus cateva maini de pelete si viermusi.

Astea sunt cateva detalii importante de care noi tinem cont atunci cand folosim un amestec de nadire in perioada rece. Combinatiile aceastea au dat rezultate pe majoritatea lacurilor pe care echipa WLC Carp a pescuit.

8 thoughts on “Nada de primavara

   • Viorel says:

    Va multumesc pentru raspuns.

    Recomandați un aditiv anume (aroma) sau pot pune si putin csl? Vineri o sa incerc si va anunt ce a iesit.

    Zilele trecute, în alt colt de tara, pe un vânt îngrozitor, am avut 5 capturi doar la maggot rig, fără flotant sub viermi.

    Încă o dată multumesc.

    • Dragos Sinca says:

     Aromele fructate am observat ca sunt cele mai prinzatoare in aceasta perioada. Se poate pune si CSL, ori lichid nutritiv. Nada vie este o momeala foarte buna pentru aceasta perioada. Fire intinse

    • Dragos Sinca says:

     Aromele fructate am observat ca sunt cele mai prinzatoare in aceasta perioada. Se poate pune si CSL, ori lichid nutritiv. Nada vie este o momeala foarte buna pentru aceasta perioada. Fire intinse!

 1. paul_cojocaru79 says:

  Buna seara,
  Am comandat 4 pungi de WLC Carp tournament, nada monitor, dar am primit.2 și două de miere, nu asta e o problemă, vroiam sa intreb e mai ok sa le amestec una cu cealaltă, sau separat. Asta tinand cont de faptul că am comandat și CLS SPP și pelete pentru amestec.
  Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *