Pop-up-ul de la A la Z

virgil-zait

Pop-up-ul….alb,rosu,galben,culori inchise,aroma de capsuna,pruna sau belachan, sunt cateva dintre numeroasele produse de gen de pe piata, insa toate sunt concepute in acelasi scop, sa prinda peste. Dar sa incep cu inceputul: ce este pop-up-ul…este un boiles care pluteste, dar in primul rand este o momeala de foarte mare atractie, care poate fi folosita in foarte multe moduri,si astfel ajungem la subiectul acestui articol ..la ce sunt bune pop-up-rile si cum sa le folosim?  De-a lungul experientei mele ca pescar am ajuns la niste concluzii, corecte sau nu ramane de vazut, dar cu siguranta testate de mine. In momentul de fata se gasesc pe piata o multime de produse de acest tip, cu fel si fel de arome, culori incat numai sa le aminteste pe toate iti ia ceva timp,nu mai zic sa le ai si in trusa. Aici am vrut sa ajung. La inceputurile mele ca si pescar cumparat tot felul de pop up pe care le testam ,si la un moment dat am ajuns sa fiu posesorul unui adevarat arsenal de pop-up-uri, dar atentie…dintre care foloseam maxim 5 sau 6 produse.

IMG_8578
De ce 5 sau 6? Pentru ca prindeam cu ele orinde, pe orice balta. O alta problema pe care eu o vad atunci cand ai multe pop-up-uri e ca nu stii pe care sa le incerci atunci cand de exemplu nu misca nimic, nu ai nicio trasatura mai ales in timpul unui concurs. Cauti momeala fermecata si pierzi timp important. Nu acelasi lucru se aplica in cazul pescuitului de placere, unde nu esti presat de timp. Aici poti incerca orice iti trece prin cap si ce ai in trusa pentru ca e posibil ca o combinatie mai deosebita, gen snowman sau chiar un pop-up simplu, sa iti produca o captura deosebita.

IMG_8601

Sa trec de la generalitati la detalii importante, observate in timp si pe care le-am pus la dispozitia echipei WLC, impreuna cu care, dupa o perioada lunga de teste, am ajuns la forma finala a gamei de pop-up-uri WLC Carp.

IMG_8597

In primul rand culoarea…o culoare vie tip fluo da randament mai bun. Legat de arome, le enumar pe cele care mi-au adus nenumarate capturi: ananas, capsuna, pruna, usturoi si, la categoria grea, squid, crab si belachan. Dar repet, acestea sunt observatii strict personale. Legat de culoare si aroma, am observat ca preferintele crapului difera de la anotimp la anotimp. Chiar uneori de la o zi la alta. Azi prinzi la alb cu roz, maine alb simplu etc…azi la capsuna, maine la usturoi, niciodata o zi nu seamana cu alta!

IMG_8599

O alta observatie este legata de marime. De obicei nu pescuiesc cu pop-up mai mare de 14 mm si asta rareori. Prefer pop-up-urile mici, de 11 mm pentru monturi tip snowman sau bila taiata cu un pop-up capac,  pentru a functiona precum un boilies critic echilibrat, sau pe cele de 8 mm atunci cand situatia o cere. In opinia mea un pop-up de calitate este unul care indeplineste anumite criterii legate de flotabilitate si aroma, si isi mentine aceste proprietati chiar si dupa o perioada mai lunga de stat in apa, iar echipa WLC Carp cred ca a reusit sa produca pop-up-uri care indeplinesc aceste conditii.

popup scortisoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *